zaterdag 19 januari 2013

Zo zijn onze manieren

De School, Kerk en Gezin week wordt elk jaar in januari gehouden. Met deze week willen we de geloofsopvoeding van onze kinderen centraal stellen. Dit jaar staat, op verzoek van het schoolbestuur, de liturgie in de kerkdienst centraal. Het thema is dan ook “Zo zijn onze manieren”.
In de kerkdienst gebeurt veel. En alles heeft een bedoeling. Maar het is wel belangrijk dat onze kinderen leren waarom we de dingen doen zoals we ze doen. Dan pas kunnen ze het ook waarderen en overnemen. Zodat God in de kerkdienst de eer krijgt die Hem toekomt.
Op woensdagmorgen zijn alle kinderen uit groep 5 te gast in de kerk. Ze krijgen dan een rondleiding door de dominee.
Op woensdag 23 januari wordt u als opvoeders uitgenodigd voor een opvoedingsavond in de Joh. Calvijnschool. De avond begint om 20.00 uur. Vanaf 19.45 uur is er koffie. Voor deze avond hebben we Joke Bosch uit Amersfoort uitgenodigd. Zij heeft voor deze avond als thema gekozen: “Spreken is zilver, zwijgen is goud”. U bent van harte welkom.
In de Joh. Calvijnschool is nog een activiteit waar u (met de kinderen!!) van harte welkom bent, namelijk de Sing-in. Op vrijdag 25 januari gaan we om 19.00 uur een uurtje liederen rond het thema zingen o.l.v. de muziekgroep.
Op zondagmorgen is om 9.30 uur de afsluitingsdienst in de Grote Kerk. We hopen dan gezamenlijk de themaweek af te sluiten. Om 9.15 uur beginnen we alvast met het zingen van enkele liederen. Ook in de Meente en de Bethelkerk (HHK) zal aandacht aan het thema worden gegeven.
Door op deze link te klikken, kom je bij de liederen van de themaweek. Kun je fijn thuis meezingen: http://www.hervormdjeugdwerk.com/global/nl/skg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten